• Kleurrijk Hellendoorn

  24 september 2016

  Op zondag 25 september 2016 doe ik weer mee aan Kleurrijk Hellendoorn. Het wordt een boeiend en gezellig evenement waar een grote varieteit aan kunstenaars hun werk exposeren en waar ook demonstraties te zien en workshops te volgen zijn. Verder kan er genoten worden van poëzie, muziek en klein theater en zijn er terrasjes waar je kan genieten van een divers culinair aanbod.

  Lees meer >> | 1498 keer bekeken

 • Zomer-expo Palet

  21 juli 2016

  GROTE ZOMEREXPOSITIE PALET, samen met het Zwols Dichterscollectief

  Van 19 juli tot en met 7 augustus houdt Kunstenaarsvereniging Palet haar zomerexpositie in de Grote of Sint-Michaëls Kerk in Zwolle. Daar kan men het nieuwste werk van de leden bekijken, dat bestaat uit schilderijen, grafische kunst, foto’s, sieraden en keramiek. Van kleine etsjes tot grote schilderijen in acryl- of olieverf, sculpturen, vazen en keramische objecten. Dit jaar is het bijzonder: Leden van het Zwols Dichterscollectief (ZDC) zullen tussen de schilderijen een aantal van hun gedichten tonen. www.zwolsdichterscollectief.nl En ze zullen in dichtvorm reageren op schilderijen, die hun het meest hebben aangesproken. De geëxposeerde kunstwerken zijn te koop. De openingstijden zijn: maandag t/m zaterdag van 10.30 - 17.30 uur, donderdagavond tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 15.30 uur. De toegang is vrij.

  Lees meer >> | 2180 keer bekeken

 • Aan de Stouwe

  4 juli 2015

  Vanmorgen al vroeg (ver voor de aangekondigde hitte die inmiddels weer een feit is met 34 ºC in de schaduw) naar De Stouwe gefietst. 'k Had onlangs ontdekt dat het groot hoefblad de oevers daar nu zo mooi siert. Heb in m'n minidummy (9x14 cm) een tekeningetje gemaakt met contépotlood en fineliner en vervolgens wat geëxperimenteerd m'n nieuwe waterpenseel - leuk om te doen, en vooral heerlijk om daar te zijn :)

  Lees meer >> | 1507 keer bekeken

 • Afsluiting zomerexpo Palet Zwolle

  23 juni 2015

  De expositie zit er alweer op. Er zijn veel bezoekers geweest en er is een mooi aantal schilderijen verkocht, waaronder een van mij: "The girl with the view". Vanavond het ingelijste doek zorgvuldig ingepakt en morgen gaat het met PostNL op transport naar de nieuwe eigenaren. Dat zij er lang en volop van mogen genieten! :D

  Lees meer >> | 1590 keer bekeken

 • Zomerexpo Palet Zwolle

  14 mei 2015

  Van 2 t/m 23 juni a.s. neem ik deel aan de zomerexpositie van kunstenaarsvereniging Palet in de Grote- of st. Michaëlskerk in Zwolle. Op deze prachtige, historische lokatie in het centrum van Zwolle tonen Paletleden, zowel amateur- als professionele kunstenaars, een boeiend beeld van hedendaags werk, in verschillende disciplines.
  De tentoongestelde werken zijn te koop en onder de noemer “kunstkoopje” is er een speciale kollektie werken verkrijgbaar voor slechts €25,-, die na aankoop direkt meegenomen mogen worden.
  Ook de jaarlijkse verloting, met kunstwerken als prijs, ontbreekt niet.
  Kom kijken en genieten van “Palet kunst”.

  Lees meer >> | 1485 keer bekeken

 • "Oud nieuws" ;)

  14 mei 2015

  Lezenswaardig artikel van René Gude in Filosofie magazine van maart 2015 over de herwaardering van ambacht in de kunst:

  http://www.filosofie.nl/nl/artikel/42595/oefenen-oefenen-en-nog-eens-oefenen.html

   

   

  18-1-2015  De opening van mijn expositie “De mens en zijn portret” in het Expositiehuis het Middendorpshuis in Den Ham was een feestje! Mede dankzij Sharleen Gonzales, Jannie Wekking en Henk van Dijk die ieder hun schilderij voor de duur van de expositie in bruikleen gegeven hebben, door de organisatie die even perfect als plezierig was, en niet in de laatste plaats door al die lieve mensen die de moeite genomen hebben om erbij aanwezig te zijn - ik vond het geweldig! Allemaal nog een keer heel hartelijk dank!

   

   

  Iedereen bij dezen van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling "De mens en zijn portret".  Voor meer info zie onderstaande uitnodiging:

   

   


   

  21-12-2014  Verkiezing "Schilderij van het jaar 2014" - fantastisch dat mijn schilderij genomineerd werd voor deze prijs! Uiteraard had ik graag gezien dat het ook bij de 14 finalisten gehoord had, maar dat geluk zat er niet meer in blijkbaar. Jammer natuurlijk, maar ik blijf evengoed hartstikke blij met de nominatie alleen al. Iedereen die gestemd heeft op mijn schilderij nogmaals hartelijk dank daarvoor. 


   

  21-11-2014 Mooi artikel in dagblad De Limburger over kunstenaar Ed Hanssen, de initiator van o.a. de FB Self Portrait Drawing Community, waaraan ik ook meedoe. Verrassend om een van mijn getekende "slow selfies" daarbij te zien opduiken :D


   

   

  14-11-2014 Vandaag bericht gekregen dat de ballotagecommissie van kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle, mijn werk "gewogen en niet te licht bevonden heeft". Vanaf nu mag ik dan genieten van het lidmaatschap van deze inspirerende vereniging. Blij! :D

  Voor info over Palet: http://www.paletzwolle.nl/


   

   

   

  En dan sta je ineens met je schilderij in de Twentse CourantTubantia, in een artikel van Tom van den B

  Lees meer >> | 1679 keer bekeken