• Kleurrijk Hellendoorn

  24 september 2016

  Op zondag 25 september 2016 doe ik weer mee aan Kleurrijk Hellendoorn. Het wordt een boeiend en gezellig evenement waar een grote varieteit aan kunstenaars hun werk exposeren en waar ook demonstraties te zien en workshops te volgen zijn. Verder kan er genoten worden van poëzie, muziek en klein theater en zijn er terrasjes waar je kan genieten van een divers culinair aanbod.

  Van mijn werk is er o.a. dit schilderij "Waiting" (acryl op doek 40 x 100 cm) te zien:

  Lees meer >> | 1235 keer bekeken

 • Zomer-expo Palet

  21 juli 2016

  GROTE ZOMEREXPOSITIE PALET, samen met het Zwols Dichterscollectief

  Van 19 juli tot en met 7 augustus houdt Kunstenaarsvereniging Palet haar zomerexpositie in de Grote of Sint-Michaëls Kerk in Zwolle. Daar kan men het nieuwste werk van de leden bekijken, dat bestaat uit schilderijen, grafische kunst, foto’s, sieraden en keramiek. Van kleine etsjes tot grote schilderijen in acryl- of olieverf, sculpturen, vazen en keramische objecten. Dit jaar is het bijzonder: Leden van het Zwols Dichterscollectief (ZDC) zullen tussen de schilderijen een aantal van hun gedichten tonen. www.zwolsdichterscollectief.nl En ze zullen in dichtvorm reageren op schilderijen, die hun het meest hebben aangesproken. De geëxposeerde kunstwerken zijn te koop. De openingstijden zijn: maandag t/m zaterdag van 10.30 - 17.30 uur, donderdagavond tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 15.30 uur. De toegang is vrij.

  Palet is een actieve en tevens Zwolle’s oudste kunstenaarsvereniging. Elke zomer heeft de vereniging haar grote tentoonstelling in het centrum van Zwolle. Sinds 2011 is dat in de Grotekerk, waar de kunstwerken dankzij de hoge lichtinval goed tot hun recht komen. Met de expositie hoopt Palet een groot aantal kunstliefhebbers aan te trekken en te laten genieten. Kunst verspreiden en voor iedereen toegankelijk maken, dat was het ideaal van de oprichters van de vereniging, die volgend jaar haar 70-jarig bestaan viert. En dat ideaal is nog steeds onverminderd van kracht. Geïnspireerd raken door kunst, dat is waar zowel Palet als het ZDC naar streven. Met de tentoonstelling hopen de exposanten en de dichters deze inspiratie met de bezoekers te delen. Elk geëxposeerd werk kan van de kunstenaar worden gekocht.

  Het schilderij op onderstaande foto is een van mijn bijdragen aan deze expositie.

  Lees meer >> | 1784 keer bekeken

 • Aan de Stouwe

  4 juli 2015

  Vanmorgen al vroeg (ver voor de aangekondigde hitte die inmiddels weer een feit is met 34 ºC in de schaduw) naar De Stouwe gefietst. 'k Had onlangs ontdekt dat het groot hoefblad de oevers daar nu zo mooi siert. Heb in m'n minidummy (9x14 cm) een tekeningetje gemaakt met contépotlood en fineliner en vervolgens wat geëxperimenteerd m'n nieuwe waterpenseel - leuk om te doen, en vooral heerlijk om daar te zijn :)

  Na gedane "arbeid" ben ik lekker aan het water gaan zitten genieten van alle moois wat er te zien en te horen was, en van de op dat moment nog aangenaam koel aanvoelende wind. Viel m'n oog op een grassoort die ik niet kende. Het viel op door z'n grappige aren, die steeds gezellig in setjes van drie aan hele tere steeltjes hingen te bungelen. Heb er nog even een schetsje van gemaakt. Het blijkt "hangende zegge" te zijn.

  Lees meer >> | 1243 keer bekeken

 • Afsluiting zomerexpo Palet Zwolle

  23 juni 2015

  De expositie zit er alweer op. Er zijn veel bezoekers geweest en er is een mooi aantal schilderijen verkocht, waaronder een van mij: "The girl with the view". Vanavond het ingelijste doek zorgvuldig ingepakt en morgen gaat het met PostNL op transport naar de nieuwe eigenaren. Dat zij er lang en volop van mogen genieten! :D

  Lees meer >> | 1328 keer bekeken

 • Zomerexpo Palet Zwolle

  14 mei 2015

  Van 2 t/m 23 juni a.s. neem ik deel aan de zomerexpositie van kunstenaarsvereniging Palet in de Grote- of st. Michaëlskerk in Zwolle. Op deze prachtige, historische lokatie in het centrum van Zwolle tonen Paletleden, zowel amateur- als professionele kunstenaars, een boeiend beeld van hedendaags werk, in verschillende disciplines.
  De tentoongestelde werken zijn te koop en onder de noemer “kunstkoopje” is er een speciale kollektie werken verkrijgbaar voor slechts €25,-, die na aankoop direkt meegenomen mogen worden.
  Ook de jaarlijkse verloting, met kunstwerken als prijs, ontbreekt niet.
  Kom kijken en genieten van “Palet kunst”.

  Grote- of st. Michaëlskerk,
  Grote Markt 18, Zwolle.
  Openingstijden: ma t/m za: 10.30 – 16.30 uur en do: 10.30 – 21.00 uur.    

  Toegang is vrij.

  Lees meer >> | 1213 keer bekeken

 • "Oud nieuws" ;)

  14 mei 2015

  Lezenswaardig artikel van René Gude in Filosofie magazine van maart 2015 over de herwaardering van ambacht in de kunst:

  http://www.filosofie.nl/nl/artikel/42595/oefenen-oefenen-en-nog-eens-oefenen.html

   

   

  18-1-2015  De opening van mijn expositie “De mens en zijn portret” in het Expositiehuis het Middendorpshuis in Den Ham was een feestje! Mede dankzij Sharleen Gonzales, Jannie Wekking en Henk van Dijk die ieder hun schilderij voor de duur van de expositie in bruikleen gegeven hebben, door de organisatie die even perfect als plezierig was, en niet in de laatste plaats door al die lieve mensen die de moeite genomen hebben om erbij aanwezig te zijn - ik vond het geweldig! Allemaal nog een keer heel hartelijk dank!

   

   

  Iedereen bij dezen van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling "De mens en zijn portret".  Voor meer info zie onderstaande uitnodiging:

   

   


   

  21-12-2014  Verkiezing "Schilderij van het jaar 2014" - fantastisch dat mijn schilderij genomineerd werd voor deze prijs! Uiteraard had ik graag gezien dat het ook bij de 14 finalisten gehoord had, maar dat geluk zat er niet meer in blijkbaar. Jammer natuurlijk, maar ik blijf evengoed hartstikke blij met de nominatie alleen al. Iedereen die gestemd heeft op mijn schilderij nogmaals hartelijk dank daarvoor. 


   

  21-11-2014 Mooi artikel in dagblad De Limburger over kunstenaar Ed Hanssen, de initiator van o.a. de FB Self Portrait Drawing Community, waaraan ik ook meedoe. Verrassend om een van mijn getekende "slow selfies" daarbij te zien opduiken :D


   

   

  14-11-2014 Vandaag bericht gekregen dat de ballotagecommissie van kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle, mijn werk "gewogen en niet te licht bevonden heeft". Vanaf nu mag ik dan genieten van het lidmaatschap van deze inspirerende vereniging. Blij! :D

  Voor info over Palet: http://www.paletzwolle.nl/


   

   

   

  En dan sta je ineens met je schilderij in de Twentse CourantTubantia, in een artikel van Tom van den Berg


   

   

   

  Verkiezing "Schilderij van het jaar 2014"

  3-11-2014  Woow! Uit 1373 inzendingen is mijn zwart/wit schilderij getiteld "As time goes by"  samen met 49 andere schilderijen genomineerd voor het Schilderij van het Jaar 2014! Hoe gaaf is dat?! *<:-P partyJe kan stemmen op het schilderij dat je het mooiste/beste vindt. Mocht dat toevallig mijn schilderij zijn, dan vind ik dat natuurlijk helemáál geweldig!  Op http://www.schilderijvanhetjaar.nl/genomineerden  kan gestemd worden (door bij het schilderij van je keuze je e-mailadres in te typen en op daarna de aan jou gemailde bevestigingslink te klikken). Alvast heel hartelijke bedankt voor je deelname!

  Tot en met 30 november kan gestemd worden. Iedereen kan 1 keer stemmen per schilderij, maar wel meerdere favoriete schilderijen aangeven. Op deze manier bepaalt het publiek 4 van de 14 finalisten (de overige finalisten komen voort uit de top 10 van de vakjury).
  De finalisten worden bekend gemaakt op 19 december.
  Tussen 12 en 24 januari 2015 kiest de vakjury uit de 14 "fysieke" schilderijen de winnaar, die op 25 januari 2015 bekend gemaakt wordt bij de officiële opening van de expositie in het Coda Museum in Apeldoorn. Deze expostie, waaraan 14 finalisten uit  Nederland en 14 uit België meedoen, aangevuld met 32 extra Nederlandse en Belgische genomineerden, zal duren van 25 januari t/m 3 mei 2015.

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

   

  Pop-up expo

  Selfportrait Drawing Community

   

   

   

  Op 18 en 19 oktober 2014 van 10 tot 17 uur neem ik met een tiental getekende zelfportretten deel aan de pop-up tentoonstelling van de Selfportrait Drawing Community(SDC). SDC is een project bedacht door de Nunhemse beeldend kunstenaar Ed Hanssen(1962). SDC behelst het maken van zelfportretten op A4 formaat in de materialen houtskool, potlood en/of inkt. SDC is bedoeld als tegenhanger van de snelle selfiecultuur. Via tekenen langzaam inzicht in jezelf krijgen en plezier krijgen in tekenen. Deelnemers uit diverse landen doen mee. The Big Draw Heerlen toont aan dat SDC hierin niet alleen staat en dat tekenen "hot" is. Kom kijken en doe mee!

  Bezoekersinformatie: Cultuurpodium 't Blauwe Huis, Nobellaan 16, Heerlen (Limburg), Telefoon: 06-55574521                          

  links:   http://www.thebigdrawheerlen.nl/event/selfportrait-drawing-community-ed-hanssen/   

  http://www.thebigdrawheerlen.nl/photo/selfportrait-drawing-community-ed-hanssen/
   

   

   


   


   

   

  Kunstroute Overijssel

  organiseert op 27 september 2014 een expositie (in het Annahuis aan De Plas 8 te Raalte) en op de 28e september stellen veel van de deelnemende kunstenaars hun atelier open in het kader van de Kunstroute. Aan beide activiteiten neem ik deel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom zowel in Raalte als in mijn atelier. Op beide dagen zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.kunstrouteoverijssel.nl

   


   

   

   

   

   

   

   

  Digitale kunstmuur

  Promofilmpje gemaakt t.b.v. de digitale kunstmuur in het gemeentehuis Twenterand: http://youtu.be/Wtr_nYn6Pn0

  "De gemeente Twenterand wil in de hal van het gemeentehuis een digitale kunstmuur laten maken. Dit houdt in dat beeldende kunstenaars uit de gemeente de gelegenheid wordt geboden zichzelf en hun werk te presenteren op een groot beeldscherm. Ook kunstkringen en lesgroepen mogen hieraan deelnemen. Een ballotagecommissie zal beoordelen wie er in aanmerking komt voor plaatsing."

   

   

  Kunstroute Overijssel

  organiseert op 29 maart 2014 een expositie (Zwolle, Sassenstraaat 20) en op de 30e maart stellen veel van de deelnemende kunstenaars hun atelier open in het kader van de Kunstroute. Aan beide activiteiten neem ik deel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom zowel in Zwolle als in mijn atelier.!


   

   

  "Strong and colorful, aiming for the top"

  Op 24-1-2014 heb ik het doek "Strong and colorful, aiming for the top" overhandigd aan de eigenaren van Accuraat Accountants in Den Ham. Vanaf nu heeft het een ereplaats in de entree van hun prachtige kantoor in het voormalige gemeentehuis.

  Het doek schetst verschillende aspecten van het bedrijf: Hoewel de accountantsbranche de naam heeft wat saai en grijs te zijn, is Accuraat Accountants daarentegen een kleurrijk bedrijf met twee bevlogen eigenaren (gesymboliseerd door de twee vlaggen), die samen naar de top (gesymboliseerd door de middelste vlaggestok) reiken. Krachtig trotseert het bedrijf de ups en downs in de economie, die verbeeld wordt door de golvende ondergrond: Accuraat Accountants is "standing strong"!
  (Verder lijkt de vormgeving van het gebladerte verdacht veel de krullende haardossen van de beide eigenaren ;)

   


   

   

  Onthulling officiële portret koningspaar Gemeente Twenterand:

  Tijdens de raadsvergadering op 12 november 2013 is het originele schilderij onthuld. Het heeft nu een prachtige plaats gekregen in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is het te bezichtigen, mits de zaal niet in gebruik is.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

  Tot 7 september 2013:

  duo-expositie met Herman Pierik in galerie Hof der Wonderen in Hellendoorn. Voor meer info zie onder "Exposities".


   

   

   

   

   

  Vanaf 20 juli tot eind september 2013 expositie van alle genomineerde K(r)oningsportretten  in Amsterdam en wel in het Kenniscentrum Café Noord-Holland op de Buiksloterdijk 240. Opening Zaterdag 20 Juli om 13:00.

   

   


   

   

   

  16 juli 2013 - De Gemeente Geldermalsen heeft een 3D-artprint van mijn schilderij van Willem-Alexander en Máxima aangekocht en in het gemeentehuis een plek gegeven:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

   

   

  5 juli 2013 - Ter gelegenheid van hun diplomering en afscheid hebben leerlingen als cadeau een 3D-Artprint van mijn schilderij van Willem-Alexander en Máxima aangeboden aan hun school CSG Het Streek locatie Zandlaan in Ede: 

  Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! En geweldig dat jullie keuze op mijn schilderij is gevallen :D


   

   

   

  25 juni 2013 - Wim Stevens van Stichting Beleef Beilen bericht op Facebook:

  "Ria Borneman wint publieksprijs van de expositie "Ons Koningshuis" in Beilen. Haar schilderij werd gekozen uit circa 90 ingeleverde werken. Namens de Stichting Beleef Beilen en het Oranjecomité van harte gefeliciteerd."

  Wat een eer! Nóg een publieksprijs! Dank voor de felicitaties en dank alle bezoekers van de expositie die mijn schilderij hun stem waard vonden.


   

   

   

   


   

   

   

  12 juni 2013 - Het originele schilderij "Vorstelijk en vriendelijk" van Willem-Alexander en Máxima is verkocht. Na 2 oktober krijgt het een mooie plek in de raadszaal van de Gemeente Twenterand. Geweldig natuurlijk, maar andere gegadigden vissen nu helaas achter het net. Gelukkig is de FormArt 3D-Artprint reproductie nog steeds leverbaar en bij mij te bestellen :) 

  Foto: Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand op bezoek in mijn atelier om de aankoop te bezegelen.

   

   

   

   

   

   


   

   

   

  Zowel het origineel als de prachtige 3D-reproductie vanaf 28 mei t/m 21 juni 2013 te zien in Beilen, als onderdeel van de expositie "Ons Koningshuis". Deze expositie is op initiatief van de Stichting Beleef Beilen ter ere van het bezoek van het koningspaar op 28 mei jl. ingericht door gastconservator Philip Wildevuur van Galerie Wildevuur uit Hooghalen. Voor meer informatie zie onder het kopje  "exposities".

  Foto: Expositie "Ons Koningshuis" in Beilen

  Alle geëxposeerde schilderijen zijn opgenomen in een luxe uitgevoerd fotoboek, waarvan een exemplaar aan het koningspaar is overhandigd. Het boek is nog te bestellen bij de stichting "Beleef Beilen". Voor info daarover:  http://www.beleefbeilen.nl/contact


   

   

   

   27-4-2013 - Uitreiking door de burgemeester van Breda van de publieksprijs voor de "Nationale Portretwedstrijd voor de Troonswisseling". Locatie: Grote Kerk in Breda

   

   
   

  Lees meer >> | 1414 keer bekeken